Veel mensen die hun tweelingziel ontmoeten, of zielsliefdes, herkennen het fenomeen Alles of Niets principe. In het contact met elkaar ervaar je de alomvattende liefde en de wetenschap dat alles met elkaar verbonden is, het Alles principe. Deze ervaring kan overweldigend zijn en gevoelsmatig in schril contrast staan met de bekende aardse liefde. Als het contact met de zielsgeliefde of tweelingziel (tijdelijk) verbroken wordt, of als deze onbereikbaar is, val je samen met de grote leegte in jezelf, het Niets Principe. Ik schreef er eerder over in dit artikel. Wie de uitersten van alle emoties heeft doorleefd, weet dat er tussen Alles of Niets, nog een hele wereld te verkennen is. Dit is de wereld van de Vrije Ruimte. Daarvoor is het nodig dat alle partijen elkaar werkelijk kunnen horen, kunnen zien en ontvangen in wie zij op dit moment zijn.
Tegengestelde verlangens of mogelijkheden
Als tegenstellingen in verlangens of behoeften groot zijn, kan het niet anders dan dat er keuzes gemaakt moeten worden. Dat kan de keuze van opoffering van jezelf zijn, zodat de wereld om je heen kan ontspannen. Het kan de keuze van opoffering van de wereld om je heen zijn, zodat jij jezelf voor wellicht de eerste keer in je leven, volledig kunt ontvangen en erkennen. Vaak gaat dit gepaard met de prijs van het ervaren van verdriet en schuldgevoelens. Het kan de keuze zijn van geen opoffering en samen te zoeken naar een vorm waarin ieder een stuk erkenning krijgt en ook een stuk opoffering mag geven. Daarvoor is het nodig dat je in staat bent je in te leven in de gevoelens en emoties van een ander en je eigen gevoelens en verlangens ook te erkennen en daar uiting aan te geven. Alleen dan kan er begrip en compassie zijn voor elkaar en voor het zelf.
Vrije Ruimte
In de wereld van de Vrije Ruimte, is er slechts contact met het nu in een samen gekozen richting. Daarvoor moet je bereid zijn, jouw vasthoudendheid aan jouw ideaalplaatje, los te laten en te durven ontdekken wat het leven jou nog meer zou kunnen brengen. Het betekent simpelweg water bij de wijn doen in jouw ideaalplaatje, en een beetje tegemoet komen aan het ideaalplaatje van de ander. In de Vrije Ruimte is er de wetenschap dat iedere nieuwe keuze leidt tot een nieuwe ervaring. Hierbij mag je jezelf en de ander op een andere manier leren kennen. Durf jij je te laten verrassen door het leven door in de Vrije Ruimte te springen?
Door welke bril kijk jij?
We zijn gewend onszelf te zien door de bril die we opzetten. Dat kunnen onze normen zijn die voortkomen uit onze persoonlijke waarden. Vaak als we ouder worden, ontdekken we dat er waarden en normen zijn die niet van onze oorspronkelijke zelf zijn, maar die we hebben overgenomen van onze opvoeders, omgeving of maatschappij. Zelfonderzoek is nodig om op een nieuwe manier naar jezelf te durven kijken. Daarnaast is het belangrijk om open te durven staan voor nieuwe ervaringen en om ‘jouw aangenomen waarheid van zo ben ik nu eenmaal’, los durven laten. Dat is overigens niet altijd gemakkelijk.
Realiteit versus ideaalplaatje
Veel mensen verliezen zich in een potentieel toekomstplaatje en vergelijken het nu met dat wat hun ware verlangen is. Het contrast tussen wat er is en wat er zou kunnen zijn, is soms zo groot dat onze angst en paniek het meteen weer overneemt. In de Vrije Ruimte, wordt wel een intentie gezet maar wordt het leven geleefd in de Vrije Ruimte die er iedere dag is. Wat mag er vandaag gebeuren? Wat mag mijn bijdrage zijn aan het geluk van de ander? Hoe kan ik zorgen voor de liefde voor mijzelf? Wat heb ik nog niet gezien? Wat ken ik nog niet van mijzelf? Welke ervaring zou mij een nieuw licht op mij of op mijn partner(s) kunnen laten schijnen? Wat mag ik nu doen? Welke nieuwe actie kan ik ondernemen die ik normaal gesproken oversla?
Dat je daarbij angst ervaart is heel normaal. Sterker nog, het ervaren van angst betekent dat er iets overwonnen mag worden en ontdekt mag worden. Onder iedere angst schuilt een verlangen en er is moed nodig om te durven springen in het diepe van de onzekerheid. Zal het gaan zoals ik denk of verwacht, of neemt het leven een andere wending en ga ik iets nieuws ervaren? Durf ik daarbij alle emoties die ik ervaar, of ze nu positief of negatief zijn, te verwelkomen? Of sluit ik iedere nieuwe ervaring al buiten, omdat mijn controle wil vasthouden aan het ideaalbeeld dat ik voor mijzelf geschapen heb? Jouw keuze bepaalt.
Verbinden vanuit het hart
Jouw lichaam heeft een kennis en wijsheid die groter is dan jouw kleine ikje. Veelal reageren we vanuit ons onderbewuste en doen we maar tien procent van de dingen ‘bewust’. Het betekent niet alleen dat controle veelal een illusie is die voorbij gaat aan de werkelijkheid en de realiteit van de dag. Het kan ook betekenen dat het leven voor jou verrassingen in petto heeft die je zelf niet zou durven dromen.
Wie in verbinding staat met het hart, en wie vanuit het hart kan verbinden met anderen, zelfs al zijn verlangens of behoeften tegenstrijdig, zal kunnen ervaren dat het leven ons vaak iets wil leren en dat de liefde uiteindelijk overwint. Onze demonen en drogbeelden ontstaan vanuit ons denken, geregeerd door angst. Wie durft te springen en lef durft in te zetten, zal ontdekken dat in de Vrije Ruimte van het leven, een hele wereld te ontdekken valt.
Op reis met je lichaam
In de Vrije Ruimte van het zelf, liggen de oplossingen en antwoorden van het grote onderbewuste verscholen. Door te mediteren en contact te maken met de liefde in ons hart, kunnen we hier toegang tot krijgen. Mediteren is niets zweverigs, het is juist een vorm van opperste concentratie en contact met jezelf. Vaak ligt de angst voor de ontmoeting met onze eenzaamheid en dat niet te durven voelen, op de loer waardoor we liever weer in de actie gaan. Wie het aan durft te gaan, zal ontdekken dat er een hele mooie nieuwe wereld op jou ligt te wachten in de stilte. Mits je het aandurft met jezelf.
Mocht je door je nieuwe keuzes, door angst en paniek overvallen worden, ga dan ademen. Paniek is vaak verbonden met onze eerste herinnering als baby, waarbij we eenmaal geboren mogen ervaren dat zuurstof niet meer automatisch via de navelstreng naar ons toe komt. Help, we moeten het zelf doen! Daarbij ontdekken we dan dat we volledig van anderen afhankelijk zijn en zelf onmachtig zijn om voor onszelf te zorgen. Zullen we op tijd onze voeding krijgen? Is er voldoende liefde en aandacht? Word ik verschoond? Hoe kan ik aangeven wat ik nodig heb?
Zelf voor je innerlijke baby zorgen
Soms vervallen we terug in de onmacht van de innerlijke baby die onmachtig is en volledig afhankelijk van anderen. Als we durven vertrouwen dat er altijd steun en liefde is, of dat nu is vanuit onze innerlijke binnenwereld of via de buitenwereld, is liefde altijd binnen handbereik. Je bent zelf de volwassene die voor zijn of haar innerlijke baby mag zorgen. De liefde huist in je hart, en je hart klopt voor jou uit liefde voor jouw lichaam. Je hoeft het alleen nog maar te gaan ervaren en vrijmaken in jezelf. We helpen je er graag bij. Bel gerust voor een afspraak of boek nu een verhelderingsgesprek.
Mark zegt
Ik heb het idee dat wanneer ik iets doe wat ik eng vind, ik daarna lol heb aan iets heel onbenulligs, alsof die opgebouwde spanning er dan in één keer uit moet. Alleen dat idee is al de moeite waard om mijn angsten te trotseren.